Extractul din frunze de măslin

Beneficiile și efectele secundare ale acestuia

Cu toții am auzit că dieta mediteraneană este recomandată de către medicii specialiști când vine vorba de o alimentație care să susțină sănătatea și longevitatea optimă.


În primul rând aceasta este săracă în alimente procesate, dar cercetătorii au descoperit, de asemenea, că uleiul de măsline joacă un rol important înfurnizarea beneficiilor sale pentru sănătate, datorită unuia dintre principaliisăi compuși, cunoscut sub numele de oleuropeină.


Oleuropeina este responsabilă pentru acea aromă ușor picantă și înțepătoare pe care o veți întâlni într-un ulei de măsline extravirgin de calitate. "Dar frunzele de măsline conțin de fapt mult mai mulți polifenoli decât uleiul, iar acestea sunt cele mai bogate în oleuropeină", spune Ilene Ruhoy, doctor în medicină, doctor în neurologie integrativă. Partea cea mai interesantă este că producătorii de suplimente au reușit să producă ceva numit extract din frunzede măslin, care conține o formă stabilă, standardizată de oleuropeină, astfel încât să puteți profita de beneficiile acestuia (în formă concentrată) fără a fi nevoiesă consumați cantități uriașe de ulei de măsline.

Ce este extractul din frunze de măslin?

Prima mențiune cunoscută despre frunza de măslin provine din Egiptul Antic, unde uleiurile sale antimicrobiene erau folosite pentru a mumifica regii. De atunci, a fost folosit pe scară largă în medicina tradițională pentru a trata o varietate de afecțiuni și este încă popular în multe culturi și astăzi. În Japonia, frunzele de măslin sunt administrate pe cale orală pentru bolile stomacale și intestinale, în timp ce în Grecia și în Insulele Canare, un extract de frunze de măslin din apă fierbinte este administrat pe cale orală pentru a trata hipertensiunea arterială. În Italia, oamenii ajung la o tinctură de frunze de măslin pentru a reduce febra, iar în mai multe țări, extractul de frunze de măslin a fost folosit pentru a trata malaria.


Cel mai puternic compus activ din extractul de frunze de măslin este oleuropeina, dar extractul conține, de asemenea, niveluri ridicate de compuși fenolici și flavonoizi (cum ar fi luteolina, apigenina, rutina, hidroxitirozolul, verbascosidele și ligstrosidele), care acționează sinergic cu oleuropeina pentru a-i spori activitatea naturală.Care sunt beneficiile pentru sănătate?

Pe lângă avantajele metabolice și cardiovasculare majore, s-a demonstrat că administrarea de extract din frunze de măslin oferă și beneficii antivirale, anticancerigene și neuroprotectoare. "Compușii săi bioactivi nu sunt doar antioxidanți și antiinflamatori, ci pot scădea tensiunea arterială, pot îmbunătăți nivelul de glucoză din sânge, pot reduce nivelul de colesterol și pot îmbunătăți raportul lipidelor", spune neurologul integrativ Ilene Ruhoy, M.D., Ph.D. "Aceste acțiuni sunt puternic cardioprotectoare și pot reduce riscul de diabet, hipertensiune, atac de cord și accident vascular cerebral".

Iată o trecere în revistă a celor mai promițătoare moduri în care un supliment de extract de frunze de măslin bogat în oleuropeină vă poate afecta sănătatea:


1. Scade tensiunea arterială, colesterolul și trigliceridele.

Numeroase studii au arătat că extractul din frunze de măslin reduce semnificativ tensiunea arterială la persoanele cu hipertensiune sau cu hipertensiune la limită.

Se crede că extractul de frunze de măslin scade tensiunea arterială prin faptul că acționează ca un blocant al canalelor de calciu, care relaxează și lărgește vasele de sânge. În cadrul aceluiași studiu, extractul de frunze de măslin a redus și nivelul trigliceridelor (adică nivelul de grăsime din sânge), în timp ce Captoprilul nu a făcut acest lucru. Acest lucru este important pentru sănătatea inimii, deoarece nivelurile ridicate de trigliceride contribuie la întărirea arterelor, sau ateroscleroză, care crește riscul de atac de cord și de accident vascular cerebral.

S-a constatat, de asemenea, că suplimentarea cu extract de frunze de măslin reduce colesterolul total și LDL (rău) atât la animale, cât și la oamenii cu colesterol ridicat. Cercetătorii suspectează că polifenolii prezenți în extractul de frunze de măslin, cum ar fi oleuropeina, diminuează activitatea unor enzime-cheie de reglare a colesterolului, ceea ce duce la reducerea producției de colesterol.

2. Ajută la combaterea răcelii și a gripei.

Extractul din frunze de măslin poate fi exact ceea ce vă poate ajuta să preveniți sau să scurtați următoarea gripă. Această trecere în revistă a cercetărilor sugerează că acești compuși din frunzele de măslin interacționează cu proteinele particulelor de virus și reduc capacitatea lor de a ne infecta. De asemenea, aceștia încetinesc replicarea virușilor cunoscuți pentru a provoca răceală, gripă și infecții ale căilor respiratorii inferioare.

În plus, s-a demonstrat că extractul din frunze de măslin stimulează fagocitoza, procesul prin care celulele numite fagocite înghit și distrug particulele străine dăunătoare din corpul nostru, cum ar fi bacteriile și virușii. Anecdotic, oamenii au constatat, de asemenea, că gargara cu ceai de frunze de măslin ameliorează durerile de gât, posibil prin diminuarea inflamației.

3. Este promițător ca remediu natural împotriva herpesului.

Datorită proprietăților sale antivirale puternice, extractul din frunze de măslin poate ajuta chiar și la tratarea virusului herpes simplex de tip 1 (cunoscut și ca herpes oral, care provoacă răni în jurul gurii și buzelor). Acest studiu a constatat că extractul de frunze de măslin a prezentat în laborator o activitate antivirală semnificativă împotriva virusului HSV tip-1. Dacă aveți herpes și doriți o abordare mai naturală pentru gestionarea simptomelor, discutați cu medicul dumneavoastră despre alternative precum extractul de frunze de măslin înainte de a face schimbarea pe cont propriu.

4. Este antibacteriană, antifungică și antiparazitară.

Extractul din frunze de măslin are un efect antimicrobian și împotriva bacteriilor și ciupercilor. În acest studiu de laborator, diverse bacterii și ciuperci au fost scufundate într-o soluție de extract din frunze de măslin, iar după trei ore, extractul le-a ucis pe aproape toate, inclusiv dermatofiții, care cauzează infecții ale pielii, unghiilor și părului, și E. coli, care poate provoca diaree severă și candida.

Cercetările relevă, de asemenea, că extractul din frunze de măslin este eficient în încetinirea progresiei anumitor infecții parazitare, ceea ce are sens, deoarece oamenii folosesc extractul de frunze de măslin pentru a ajuta la tratarea malariei încă din anii 1800.

5. Reduce inflamațiile și durerile cauzate de artrită.

Polifenolii din extractul de frunze de măslin sunt antioxidanți și antiinflamatori. De fapt, frunzele de măslin și extractele lor au fost folosite de mult timp (pe cale orală și locală) în întreaga zonă mediteraneană pentru a combate articulațiile dureroase, inflamate și artrita. În acest studiu pe animale, șobolanii cu osteoartrită (OA) cărora li s-a administrat extract din frunze de măslin, au înregistrat o reducere semnificativă a umflăturii labei piciorului, ceea ce îi face pe cercetători să creadă că acesta este promițător ca tratament și pentru OA la om.

Alte cercetări sugerează că extractul din frunze de măslin își poate atribui proprietățile antiinflamatorii capacității sale de a reduce producția de citokine proinflamatorii. Mai exact, s-a demonstrat că polifenolii din uleiul de măsline scad concentrațiile circulante de interleukină 6 (IL-6), o citokină proinflamatoare care stimulează inflamația în boli precum artrita reumatoidă și cancerul.

6. Deține proprietăți anticancerigene puternice.

Cercetările arată că polifenolii din frunza de măslin sunt antiinflamatori și protejează împotriva deteriorării ADN-ului inițiată de radicalii liberi, care sunt caracteristici multor tipuri de cancer. De asemenea, datorită structurii lor, care este similară cu cea a estrogenilor, se crede că interacționează cu receptorii de estrogen și, astfel, reduc prevalența și progresia cancerelor legate de hormoni, cum ar fi cancerul de sân.

Oleuropeina, principalul polifenol din extractul de frunze de măslin, este considerat responsabil pentru activitatea majoră anticancerigenă, antitumorală, iar mai multe studii experimentale pe animale au constatat că tratamentul cu oleuropeină previne dezvoltarea cancerului de piele și de sân. Acestea fiind spuse, dovezile privind efectul anticancerigen al extractului de frunze de măslin la om rămân anecdotice, iar studiile clinice sunt necesare pentru a valida aceste afirmații.

7. Ajută la echilibrarea zahărului din sânge și la gestionarea diabetului de tip 2.

Extractul de frunze de măslin pare să ajute la gestionarea diabetului de tip 2 în mai multe moduri. Un studiu a testat efectele extractului de frunze de măslin pe șobolani și a constatat că acesta a încetinit digestia amidonului în zaharuri simple. Cercetătorii presupun că acesta ar putea fi motivul pentru care suplimentarea cu extract de frunze de măslin ajută la stabilizarea glicemiei la om. Același studiu a constatat că participanții umani cu diabet de tip 2 care au luat zilnic 500 mg de extract de frunze de măslin au înregistrat o reducere semnificativă a nivelului de insulină la post și a hemoglobinei A1c, un marker al expunerii pe termen lung la un nivel ridicat de zahăr din sânge.

Unele cercetări sugerează chiar că extractul de frunze de măslin poate ajuta la contracararea efectelor metabolice negative ale unei diete sărace. În acest studiu pe animale, șobolanii hrăniți cu o dietă bogată în carbohidrați și grăsimi au dezvoltat semnele clasice ale sindromului metabolic: grăsime abdominală, tensiune arterială ridicată și un control deficitar al zahărului din sânge. Dar atunci când șobolanii au fost hrăniți cu aceeași dietă săracă împreună cu extract de frunze de măslin, aproape toate aceste anomalii s-au ameliorat. Cercetătorii spun că acest lucru sugerează cu tărie că polifenolii din extractul de frunze de măslin, cum ar fi oleuropeina, inversează inflamația cronică și stresul oxidativ care declanșează aceste simptome metabolice.

8. Protejează împotriva bolii Alzheimer și a declinului cognitiv

Regiunea mediteraneană are în mod constant rate scăzute de demență, iar acest lucru s-ar putea datora și frunzei de măslin. Cercetările sugerează că oleuropeina, prezentă în extractul de frunze de măslin, ar putea fi unul dintre cei mai importanți polifenoli neuroprotectori, studiile descoperind că aceasta ajută la contracararea creării plăcii amiloide în creier (care se adună între neuroni și perturbă funcția celulară), caracteristică bolii Alzheimer.

Extractul de frunze de măslin oferă și alte avantaje neuroprotectoare. Într-un studiu pe animale, tratarea prealabilă a gerbililor cu extract de frunze de măslin înainte de a le induce un accident vascular cerebral a redus semnificativ leziunile din hipocampus, o zonă a creierului considerată a fi centrul emoțiilor, al memoriei și al sistemului nervos autonom. Cercetătorii speculează că acest lucru se datorează proprietăților antioxidante puternice ale extractului de frunze de măslin.


Extra reducere de 10% folosind codul 10BENEFICII

299.00 Lei 247.00 Lei

OFERTĂ LIMITATĂ


Care sunt efectele secundare ?

Majoritatea oamenilor ar trebui să poată lua în siguranță extractul din frunze de măslin în doze adecvate", spune Ruhoy. Dar există câteva excepții cheie. Oleuropeina, ingredientul activ din extractul de frunze de măslin, poate exacerba tensiunea arterială scăzută la persoanele a căror tensiune arterială este deja mai mică decât media. De asemenea, poate interacționa cu medicamentele eliberate pe bază de rețetă care sunt concepute pentru a reduce tensiunea arterială sau pentru a regla diabetul. Așadar, ca și în cazul tuturor suplimentelor, este important să vă consultați cu medicul dumneavoastră înainte de a lua extract de frunze de măslin pentru a evita interacțiunile și efectele secundare.

De asemenea, este recomandat să luați extractul de frunze de măslin chiar înainte de masă și să împărțiți dozele pe parcursul zilei pentru a evita iritațiile stomacale. Începerea cu o doză mai mică poate ajuta, de asemenea, la minimizarea oricăror efecte secundare potențiale. În plus, este recomandat să consumați apă în timpul zilei pentru o hidratare optimă.

Cum să alegeți suplimentul potrivit de extract din frunze de măsline.

Ca și în cazul tuturor suplimentelor, căutați unul de la o marcă de renume, care a fost verificată de o terță parte pentru a conține ingredientele adecvate în cantitățile corecte și care nu conține contaminanți.

Verdepuro VITA este un extract din frunze de măslin foarte concentrat și pur. Acesta este îmbogățit cu flori de gălbenele, popular pentru proprietățile sale calmante în mod natural și pentru acțiunea antiinflamatoare. Îmbunătățește circulația sângelui, reglând tensiunea arterială și ajutând la controlul nivelului de colesterol din sânge. Acesta este produs în Italia și NU conține lapte și produse lactate. Este vegan și fără gluten.

Abonează-te la Newsletter

Nume:

Prenume:

Email: